Werving & Selectie

Economische schade door filedruk ruim een miljard euro

November is dé filemaand en daardoor standaard de maand waarin het debat over verkeersopstoppingen weer oplaait. Files bezorgden ondernemers vorig jaar een economische schade van tussen 860 miljoen en 1,1 miljard euro. Hiermee is de door files aangerichte schade in een jaar tijd met 30 procent toegenomen. Dit concludeert onderzoeksinstituut TNO in de onlangs gepubliceerde Economische Wegwijzer.
Lees meer...

De nieuwe schilders-cao in de praktijk

De nieuwe cao voor schilders is een feit. Er zijn nog veel vraagtekens, niet alleen over de manier waarop de cao tot stand is gekomen (met het buitenspel zetten van de reguliere vakbonden door OnderhoudNL), maar ook wat betreft de inhoud. Wie moet/mag volgen? Hoe zit het nou met die aangepaste ketenregeling? En vallen uitzendkrachten ook onder de nieuwe regels?
Lees meer...

Aantal bbl leerlingen loopt terug

De Sociaal-Economische Raad (SER) maakt zich zorgen over de terugloop in het aantal leerlingen dat kiest voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) in het mbo. De behoefte aan modern geschoolde vakkrachten neemt namelijk sterk toe nu de economie weer op stoom komt. Bovendien zorgen de digitalisering en andere technologische ontwikkelingen er voor dat bestaande kennis steeds sneller veroudert. Voorbereid zijn op de vragen van de toekomst
Lees meer...

cao lonen stijgen sneller dan de inflatie

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de stijging van de cao-lonen in ruim zes jaar niet zo hoog geweest als in het derde kwartaal van 2016. Ten opzichte van vorig jaar stegen de cao-lonen met 2,1 procent. Het verschil met de inflatie is zelfs in de afgelopen dertig jaar niet zo groot geweest.
Lees meer...

Hoe blij moet u ECHT zijn na Prinsjesdag 2016?

Het kabinet heeft geprobeerd om van de meest recente Prinsjesdag een echte ‘goed nieuws show’ te maken; een niet bijzonder uitgesproken pap met voor iedereen wel wat krenten. Deze nieuwsbrief biedt onvoldoende ruimte om alle kansen en attentie-punten te noemen, maar we hebben geprobeerd enkele van de interessantste elementen er uit te pikken.
Lees meer...