- Alle categorieen
- CAO
- Economie
- Onderwijs
- Overig
- Payroll
- Politiek
- Werk
- Wet- en regelgeving
- Wetgeving
- Ziekteverzuim
- ZZP
Vraagtekens bij nieuwe bouw cao
Dat de nieuwe bouw cao voor de uitzenders én inleners veel verandering gaat brengen, is zeker. Maar of alle in het principeakkoord genoemde wijzigingen in de praktijk toe te passen zijn, valt nog te bezien. ‘Het is de vraag of bepaalde rechtsongelijkheden juridisch stand houden’.
Lees meer...
Uitbetaling bij ziekte blijft voorlopig 2 jaar
Vakbonden FNV, CNV en VCP zijn uit het al maanden slepende overleg met de werkgeversorganisaties gestapt. De partijen konden niet nader tot elkaar komen dus verandert er voorlopig niets.
Lees meer...
Werkgevers akkoord met derde jaar WW-uitkering
Werkgevers zijn alsnog akkoord gegaan met reparatie van het derde jaar WW-uitkering voor langdurig werklozen.
Lees meer...
Bouwsector maakt afspraken over weren schijnzelfstandigheid
Werkgevers en vakbonden in de bouw hebben samen een modelovereenkomst opgesteld voor de bijna 120.000 zzp’ers in de bouw. Ze hopen zo schijnzelfstandigheid en oneerlijke concurrentie terug te dringen.
Lees meer...
Grote bouwers eisen cao-politie om misstanden tegen te gaan
Bouwreuzen als BAM, Dura Vermeer en Heijmans verklaren de oorlog aan onderaannemers die structureel en met opzet sociale premies ontduiken via schijnconstructies. Het invoeren van een cao-nalevingspolitie moet er volgens hen voor gaan zorgen dat zaken als cao-ontduiking en uitbuiting van zzp’ers worden teruggedrongen.
Lees meer...
Update schilders cao: Nog geen rust én geen avv
De acties als gevolg van de onvrede over de nieuwe schilders cao gaan voorlopig nog door. De cao is nog steeds niet algemeen verbonden verklaard (avv), waardoor in de praktijk veel schilders nog geen loonsverhoging kunnen verwachten.
Lees meer...
De nieuwe schilders-cao in de praktijk
De nieuwe cao voor schilders is een feit. Er zijn nog veel vraagtekens, niet alleen over de manier waarop de cao tot stand is gekomen (met het buitenspel zetten van de reguliere vakbonden door OnderhoudNL), maar ook wat betreft de inhoud. Wie moet/mag volgen? Hoe zit het nou met die aangepaste ketenregeling? En vallen uitzendkrachten ook onder de nieuwe regels?
Lees meer...