FNV Bouw komt met acties voor nieuwe cao

Vakbondsleden uit de schildersector worden gevraagd om deel te nemen aan acties voor de nieuwe cao-Schilders. De acties staan gepland voor april en vloeien voort uit onvrede over de voortgang van de cao-besprekingen met werkgevers.

De oude collectieve arbeidsovereenkomst voor de schildersbranche liep al in januari 2014 af. Onderhandelingen over een nieuwe cao verlopen stroef en kwamen afgelopen december vast te zitten. Werkgeversorganisatie OnderhoudNL legde een eindbod op tafel, dat afgewezen werd door zowel vakbond CNV Vakmensen als FNV Bouw.

De achterban van beide vakbonden vond dat er over het algemeen te veel zou verslechteren als het bod geaccepteerd zou worden. OnderhoudNL liet weten geen ander voorstel te willen doen. Zonder akkoord van hun ‘eindbod’ zou er volgens de werkgeversorganisatie dan ook geen cao kunnen komen, hoewel ze dit wel graag willen.

FNV Bouw heeft nu laten weten de status quo niet te accepteren. Er zal in april actie worden gevoerd, tenzij OnderhoudNL op korte termijn toenadering zoekt met een beter voorstel.