Vertrouwen voor opdrachtgever belangrijker dan prijs

Dat vertrouwen binnen een (zaken)relatie belangrijk is, dat wisten we al. Maar wist u ook dat vertrouwen vaak zelfs belangrijker wordt gevonden dan de prijs? Bijna driekwart van de zakelijke beslissers in de techniek verkiest vertrouwen boven een gunstige prijs.

Onafhankelijk onderzoek van myBrand onder 500 bedrijven in de techniek toont aan dat vertrouwen binnen een zakenrelatie belangrijker is dan prijs. Ook levertijd, innovatie en zelfs kwaliteit worden door veel respondenten minder belangrijk gevonden dan vertrouwen. Maar liefst 85 procent gaf aan dat een gebrek aan vertrouwen een reden is om een zakenrelatie te beëindigen.

Ondanks dat voor velen de prijs dus minder belangrijk is dan het vertrouwen, staat teveel ‘uurtje-factuurtje’ dit vertrouwen wel in de weg. Dus met andere woorden, de juiste prijs is onderdeel van het vertrouwen!

Wil jij weten hoe je band met jouw relaties ervoor staat? Met de B2B Relatiescan van myBrand kun je dit tegen het licht houden. Deze online tool geeft inzicht in de kwaliteit van relaties en handvatten om zakelijke relaties naar een hoger niveau te tillen.