Pilot bbl-schilders succesvol

Flexibele instroom en schoolgeld vergoed

Investeren in jong talent is meer dan ooit nodig. Orderportefeuilles groeien weer, maar het aantal vakschilders daalt. Singel Personele Diensten zette met het ROC van Amsterdam en Baanmakelaar Werving & Selectie een succesvolle eerste stap om de schildersbranche te verzekeren van een gezonde toekomst.

Nadat de instroom van de schildersopleiding van het ROC van Amsterdam de afgelopen jaren bleef teruglopen en veel leerbedrijven afhaakten, werd een nieuw, flexibel en toekomstbestendig plan opgesteld. Een aanpak gericht op de behoeften van de sector. Een aanpak waar flexibiliteit en behoud van kwaliteit centraal staan en die inmiddels al veel nieuwe leerlingen heeft opgeleverd.

De voordelen die aan werkgevers geboden worden zijn onder andere: flexibele instroommomenten, flexibele contractering via Singel, ondersteuning door Baanmakelaar, doorwerkmogelijkheden in de “rustige” seizoenen en vergoeding van het schoolgeld door Singel. Als er meer flex geboden wordt, zijn werkgevers eerder geneigd een leerwerkplek aan te bieden. Bedrijven hebben geen trek meer in dure ingewikkelde constructies met jarenlange verplichtingen.

Lees hier meer over de samenwerking.

Inmiddels is de eerste groep leerlingen gestart. De motivatie onder de bbl’ers is zeer hoog. “Nog geen ziekmeldingen, nog niemand te laat gekomen en je merkt echt dat de jongens er voor gaan. Zij zien een goede, stabiele toekomst als schilder”, vertelt ROC vakdocent Jan van Kalkeren van het MBO College Noord in Diemen, bij wie de leerlingen klassikaal les krijgen.

Aanwinst voor het bedrijf

Ook de verschillende leermeesters, die de leerlingen vier dagen per week de praktijk van het vak leren binnen hun (erkend leer)bedrijf, merkten de betrokkenheid en motivatie van hun nieuwe werknemers gelijk op. Özkan Sahingöz van Huurman Schilderwerken uit Hoofddorp is heel erg tevreden over zijn nieuwe leerling: “Brian is de eerste leerling in wie ik serieus wil investeren. Een aanwinst voor ons bedrijf”.

Misschien nog het belangrijkste: de leerlingen zelf zijn ook erg te spreken over de afwisselende opleiding en de mogelijkheid om flexibel in te stromen. Ze hebben nu een vast inkomen en het feit dat hun schoolgeld wordt vergoed uit het scholingsfonds van Singel Personele Diensten, wordt erg gewaardeerd. “Zo voel je nog beter dat er serieus vertrouwen in je wordt gesteld en dat er in je toekomst wordt geïnvesteerd”, aldus bbl-schilder Kilian Bultje. Kilian zag een advertentie voor de opleiding voorbij komen op Google. Die verwees hem naar een online informatiepagina, waar hij zich inschreef voor de voorlichtingsavond. Sommige van zijn collega bbl’ers zijn via Facebook of andere websites geworven.

Baanmakelaar en Singel Personele Diensten zijn van plan deze formule uit te breiden naar andere regio’s en sectoren. Het streven is om hetzelfde succes in het werven en plaatsen van leerlingen bij bedrijven, ook te behalen met andere ROC’s in Nederland.