Hoe riskant is het inhuren van zzp’ers tegenwoordig?

De onrust over de nieuwe DBA (de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) is in de afgelopen maanden gestaag gegroeid. Er bestaat nog veel onduidelijkheid en onzekerheid over de opvolger van de op 1 mei afgeschafte VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). De Belastingdienst heeft weliswaar toegezegd om de nieuwe regels in 2016 nog soepel te hanteren, maar daar blijkt in de praktijk nog weinig van.

Op 2 september berichtte de Volkskrant dat slechts 370 van de 4.481 aan de Belastingdienst voorgelegde modelcontracten waren goedgekeurd. Dat is nog geen 10%! Omdat de Belastingdienst de voorgelegde modelcontracten pas achteraf beoordeelt neemt de onrust onder opdrachtgevers de laatste weken sterk toe. Er zijn inmiddels kamervragen gesteld, maar op veel vragen heeft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën nog geen bevredigend antwoord weten te geven;

  • Hoe zit een ‘gegarandeerd veilige’ modelovereenkomst in elkaar?
  • Blijft de Belastingdienst contracten pas achteraf beoordelen?
  • Hoe voorkom ik als opdrachtgever boetes en/of naheffingen?
  • Wanneer is er wel of geen sprake van een dienstverband?
  • Hoe moet ik de gezagsverhouding juridisch regelen?
  • Waar legt de Belastingdienst het zwaartepunt bij de inspanningsverlichting?
  • Speelt het eventuele gebruik van middelen & materialen een rol?
  • In hoeverre weegt de duur van een opdracht mee?

Opdrachtgevers huren zzp’ers vaak in voor langdurige klussen van meerdere maanden, dus deze vragen worden steeds urgenter voor 2017. Het is nog maar zeer de vraag of de Belastingdienst werkgevers en zzp’ers binnen de komende drie maanden voldoende zekerheid kan bieden. Steeds meer opdrachtgevers stappen daarom over op andere manieren om hun behoefte aan personeel in te vullen, zoals payrolling. Een kleine minderheid van de zzp’ers heeft door de nieuwe wet een vaste baan gekregen, maar de meeste opdrachtgevers zoeken naar alternatieven om flexibel te blijven.

Gezien de aanzienlijke financiële risico’s rond de Wet DBA doet iedere werkgever en opdrachtgever er goed aan om de komende weken advies in te winnen bij een gespecialiseerd adviseur.